22 Ocak 2012 Pazar

Eskici geldi haaaanııııım

Madem ki kuşlarım size dekorasyon fikirlerimi fısıldayacak, o zaman işe evimizden başlayalım istedim. Böylece beni daha iyi tanımış, dekorasyon zevkimi daha iyi anlamış olursunuz diye düşünüyorum. Evlendiğimizden beri antikacılardan topladığım çok çeşitli eşyalar mevcut. İlk olarak sevgili teyzem yaklaşık yüz yıllık olan pirinç yatağını ben çok sevdiğimden bize düğün hediyesi olarak vermişti. Yine evlenirken, bilenler bilir, Aksaray'daki Horhor çarşısından yatak odamızın komidinlerini, yemek masa ve sandalyelerimizi aldık. Bunlar benim Horhor aşkımın sadece başlangıcıydı. Geçen 5,5 sene içinde sadece Horhor'u değil birçok antikacıyı da gezdim, alışverişler yaptım. Hala da ziyaret edilecekler listesi çok kabarık.

IMG_7589
Sadece mobilyalar değil eski objeler de çok hoşuma gidiyor. Evimiz bence modern ve klasiğin tam karması. Ben bu halini seviyorum. Beğendiğim şeylerin hepsini görmek istediğimden belki biraz kalabalık, ıncık cıncık ama ben bu kalabalığı seviyorum işte. Boş duvarlar hoşuma gitmiyor, mutlaka birşey asmalıyım. Zaten bize gelenlerin ilk tepkileri: "evin müze gibi" ve "bunların tozunu nasıl alıyorsun" oluyor :)

Eskilerden aldığım için hiç pişmanlık duymadığım ve her baktığımda mutlu olduğum cam altı boyama bir aynam var. Büfemin üstündeki turkuaz objelerime eşlik ediyor.
IMG_7594
Çocukluğumuzda oynadığımız teneke arabaları hatırlar mısınız? Eşim Bakırköy'de bir antikacı-bit pazarında ilk gördüğümüzde gözleri parlamıştı. Bu sebeple teneke arabalar da hemen ilgi alanıma girdi. Bunların sağlam kalanları çok kıymetli. Parçası eksiksizini bulmak çok zor.
IMG_7625

Kırmızı ahşap kutularımı Kapalıçarşı'daki Türkmen mağazalarından buldum. O mağazalardan aldığım ahşap kumaş baskılarım da var ama henüz hayata geçirilip duvara asilmadilar. Asılır asılmaz sizlerle paylaşacağım.

Girişte eski el oyması babaannemden kalma bir aynam ve altında da Horhor'dan aldığım üzeri zımbalarla bezenmiş bir sandık var. Hem eve girince bakması keyifli hem de üzerine birşeyler koymak için çok kullanışlı oluyor. Kapıdan çıkmadan kendinize şöyle bir çekidüzen vermek içinse aynalar birebir...

Ben evimi evlendiğimden beri çok değiştirdim. Daha da değiştirmeye devam ediyorum. Hem fonksiyonellik hem de görsellik açısından. Eskiyi seviyorsanız ve size çocukluğunuzu, büyüklerinizi hatırlatıp sizi mutlu ediyorsa hemen yarın çıkın birkaç antikacı dolaşın. Evinize uygun olmasa da almasanız da onları seyredin, koklayın ve eskiyi hatırlayın.

Sevgiyle kalın...

7 yorum:

Berceste dedi ki...

Seleeeen, masa ve sandalyelerini cok begenmistim. Nedeni belli oldu. Simdilerde boylesini yapan usta pek yok zira!

Herseyi gayet iyi birbiri ile uyumlu hale getirmissin. Eskiler yepyeni olmus ve de piril piril. Bu konuda gayet basarilisin. Muhendislik yerine acep ic mimari mi okusaymissin ;-)

Yatak ortusu de tam benlik patchwork :)

O arabalardan birisi bizim bocugun ellerinde, benden kalma :) Degerini bilemedik mi ne :)

Iyi gunlerde, mutluluk, saglik ve huzurla oturun guzel yuvanizda...

Selen dedi ki...

Dilekcim,

Çok teşekkürler güzel dileklerin için. Yatak örtüsü anneannemin eseri. Ben de çok seviyorum. Senin o küçük böcüğü severim ben söyle iyi baksın arabana :)
sevgiler

Yasemin dedi ki...

demekki neymis ilk firsatta seninle bi horhor gezmesi yapiomusuz ;)

Selen dedi ki...

seve seve Yasocum,
ne zaman istersen :)

e. t. dedi ki...

açıkcası antikaların kıymetini göremeyen, eskiyi çok sevemeyen biriyim ama fotoğraflar çok cici görünüyorlar. Belki bloğunuz sayesinde bende severim kim bilir. Hayırlı olsun ;)

Selen dedi ki...

Merhaba,
Cok tesekkurler. umarim sever ve mevcuttaki aile hatiralarini değerlendirirsiniz. Hoşgeldiniz..

Pınarın Kulubesi dedi ki...

O pirinc yatagin bir hikayesi oldugunu tahmin ediyordum. Meger 100 yillik bir hikayeye sahipmis. Hersey o kadar GUZEL bir uyum icerisinde ki. Bunu basarmak herkesin harci degil, bu konuda kesinlikle Özel birisin Selenim.