11 Mayıs 2012 Cuma

"Balkon Keyfi" Vakti Geldi

Oturduğumuz sitede (ve sanırım genel olarak tüm apartmanlarda) bir balkon kapatma adeti var. Biz eşimle inatla karşı çıkıyoruz buna. Bahsettiğim tamamen odaya katmak ya da pimapenlerle kapatmak. Balkon amacından çıkıyor bence bu durumda. Hani iki balkonunuz olur da birini kapatırsınız neyse... Sadece katlanır sistemler çok kullanışlı. Ama yazlıkta balkonun keyfini çıkarmaya alışmış biri olarak açık balkondan da vazgeçemiyoruz.

 
Kışın biraz zahmetli oluyor. Çiçekleri soğuktan koru, buz havada balkon temizle... Ama yaz geldimi de doymayın keyfine. Aynı evimiz gibi balkonumuz da cıvıltılı. Yine emayeler ve kuşlar başrolde. Ana renk turkuaz mavi. Rafın üstünde boyadığım seramik uçan kuşlar var. Köşedeki boruyu süsleyen, birkaç sene önce Tchibo'dan aldığım saksılarımı çok seviyorum. Tüp dolabının üstü de çiçekler ve objelerle süslü. Kuş yuvasını ben, posta kutusunu (ayçiçekli) da halam ahşaptan boyamıştık.
 
Duvarlarda tealightlıklar mevcut. Klima borusunu güzelleştirme çalışmalarım da devam ediyor :) Duvardaki saksılarım ise Çeşme'den. Oralara gidenler bilir. Çeşme-Alaçatı'da bu saksılar pek meşhurdur. Fenerlerim ve askılı saksılarım da Tchibo'dan. İkea'dan sonra Tchibo da evimizin herşeyi :)

IMG_9998
Balkonumuza bir mavilik daha kattım bu sene. İkea'da bu örtülerin kirmizi ve siyahı da var. Kumaş gibi bir dokusu var ama su geçirmiyor. Çok kullanışlı.

Ben şimdi balkon keyfine gidiyorum... Herkese sevgiler

9 yorum:

Mutlu Eller dedi ki...

Bu harika balkon kapatılmamalı:)
Keyfini çıkarın:)))

Selen dedi ki...

Semi merhabaaa,
Ufak bir ekleme daha yaptım yazıya bu sabah fotoğraf çekip :) Çok teşekkürler...

özlem selvi... dedi ki...

merhaba selen;cıvıl cıvıl hangi güzel detaya bakacağımı şaşırdım...başkası yapmak isteye bu kadar hoş olmazdı ki :)ben bu balkonu görünce 4 duvar arasında kesinlikle oturmam misafirler şanslı.güzel bir yaz diliyorum....

Adsız dedi ki...

Harikasın:))..
Kesinlikle ben de küçük balkonumu böyle süslemeliyim..:))
Objeleri toplamak için kolları sıvamalıyımm...
İçim açıldı.....
Duygu

AsOrTiK dedi ki...

bu balkonda keyif çıkarılır, çok şirin, çok özenli. biz sizi tutmayalım:)
sevgiler

Yasemin dedi ki...

çayı koy geliommmmm

Selen dedi ki...

hepinize cok tesekkurler...herkes senlendirsin balkonunu. yaz geliyor cıvıl cıvıl olsun heryer..

yaso neyseki yakınız istedigin zaman gel :)

Serap dedi ki...

Bende bu güzel, şirin mi şirin balkonun keyfini çıkarabilenlerdenim. Tüm taşınma telaşıma rağmen birkaç gün önce bir kez daha kısacık bir keyif yaptım.
Selen cim, insanın keyfine keyif, ömrüne ömür katan bir balkon :) her bir detayı için ellerine sağlık diyorum.

Ukrayna,Aluşta dan sevgilerimle :)

nuray(elmalı Kurabiye) dedi ki...

of,of....balkon dediğin böyle olur,harika,güle güle yaşayın orada,bende balkon kapatmaya karşı olanlardanım.sevgilerimle..