3 Mayıs 2012 Perşembe

Neşeli Kapılar

Duvarda da kapılarda da boşluk sevmiyorum kardeşim. Her yer cıvıl cıvıl olmalı. Baktıkça mutlu olmalıyım, sevdiğim şeyleri her önünden geçişte görmeliyim. Emayelerim, kuşlarım, fotoğraflar, kartlar, anılar olmalı...Mesela sokak kapım. Evden her çıkışımdan önce sevdiklerimin fotoğraflarına ve bana yollanan kart-resimlere bakma şansı veriyor bana. Kapının üstündeki borular ise bir işlev daha kazanıyor. Pinokyom, uğur fillerim, nazar boncuğum, balığım... Seviyorum ben onları. Mutfağımın simgesi ise emaye tabağım. Altındaki 11'in özel bir anlamı yok. Bu yüzden daha da anlamlı. Duygu'da (Evvel Zaman Antika) 11 numara vardı onu aldım sadece bu. Sırf emaye diye.. Tabağımın altına da çok yakıştı.
 
Banyomun kapısındaki seramik WC yazısını Rodos'un Lindos kasabasından almıştım. Olur da Rodos'a giderseniz mutlaka Lindos'u da görün. Eşeklerle gezi de yaptırıyorlar. Eşeklere binilen yerden düz ilerlediğinizde yolun sola döndüğü noktadaki dükkan bir harika.
Evimizin kısacık koridoruna giriş kapısında ise kuşlarım var. Kuş ve mevlevilerim keçeden.
 
Tuana da annesine benzeyecek bu gidişle. Sürekli "bana stipır (sticker) al" diyor :) Kapısının alt yarısının tasarımı ona ait.
Bizim odanın kapısında ise Türki cumhuriyetlerde erkek çocuklara sünnetlerde giydirilen yöresel bir kıyafet var. Üzerindeki süslemeler çok hoşuma gittiğinden almıştım.
 
Sizin de böyle dümdüz kapılarınız varsa şenlendirin onlari. Herşey bir çiviye bakar :) Kolaylıkla yapabilirsiniz...

11 yorum:

özlem selvi... dedi ki...

meraba selen; harikasın bayılıyorum senin yaratıcılığına.emin ol herkez bu kadar güzel yakıştıramaz .....

Mutlu Eller dedi ki...

Evlere şenlik bir ev, ne güzel. Nereye bakacağımı şaşırdım:)
Çocukların kapıları bizde de benzer şekilde, diğer kapılarda ise tek tük var, her kapıda yok. Düşüneyim bakalım, başka neler asabilirim:))

Selen dedi ki...

Özlem çok teşekkürler. Sizler beğendikçe ben daha mutlu oluyorum ;)

Semi, düşün düşün harikalar yaratacağına eminim. Mutfağa bir mini önlük asabilirsin mesela :) ya da bir aşçı şapkası...

Mutlu Eller dedi ki...

Güzel fikir:)

Adsız dedi ki...

sızın evınız yasayan bır ev...cok guzel...bayıldım...her kapının ayrı ayrı bır kısılıgı var sankı...
sevgıler
zeynep

Selen dedi ki...

Çok teşekkürler Zeynep :)

Berceste dedi ki...

Hepsi birbirinden cici ve gene toz nasil alinir meselesi takildi aklima :) Hos sen anlattindi ama... Gene de dusundum iste.

Bir de Selen'im, Mevlevi amcalarin tepesine WC yazisi olmamis gibi geldi bana, kendileri ve durus guzel de, anlam olarak... Ne dersin?

Selen dedi ki...

Dilekcim,
Asarken ben de düşündüm aynısını. Ama fikirsel olarak degil de renksel olarak uyumu yakalamaktı amacım bu yüzden ikisini alt alta astim...
sevgiler

Adsız dedi ki...

Sıkı takipte bile meğer ne çok şey kaçırmışım:)
Kapıları görmemişim..Mutfak hariç:)
Ben de sayende,senden edindiğim fikirle güzel bir mutfak kapısı sahibi oldum,hele de emaye ve de ağırlık kırmızı olunca,enerjisi bir başka mutlu ediyor beni..
Tuni'ciğim de bence en az annesi kadar başarılı yakıştırmada..
Taa uzaklardan ,sevgiyle,özlemle kucaklıyorum sizi..
Duygu

Unknown dedi ki...

pardon ama Wc girişine semazen figürü olmamış sanki edeben!

Selen dedi ki...

Ayse hanim
Yukaridaki yanitima bakarsaniz bu sorunun cevabi vardi. Hersey insanin kafasinda biter. Siz edepsizlik goruyorsaniz sizin takdiriniz. Saygilar