27 Ocak 2012 Cuma

2011'de Evimize Emaye Yağdı

Emayelere olan merakım çok eskiye dayanıyor. Fakat emayelerin Türkiye'de artık ne kadar zor bulunur olduğunun ve özellikle yurtdışındakilerin renk ve işlev olarak çeşitliliğinin farkında değildim. Benim bildiğim tabak, kase, çaydanlık, tepsi, kepçe ve leğenler vardı. Oysa daha ne sütlukler, sürahiler, kavanozlar, güğümler mevcutmuş. Hepsinin rengi, deseni ayrı güzel...

Emaye koleksiyonumun nasıl oluştuğunu, ilham kaynaklarımı daha sonra anlatacağım. Öncelikle size emayelerimden bir demet sunup ve onları nasıl değerlendirdiğimi anlatmak istiyorum.


Bu İkea rafım ve emayelerim sayesinde mutfagımda ufak country dokunuşları yaratabildim. Seyrettikce keyif aliyorum. Emayelerimin çoğunu kullanım değil seyir amaçlı alıyorum. Ama örneğin rafımdaki kavanozlarda ve kalorifer üstündeki güğümlerde çerezlerimi saklıyorum. Emayelerimden en çok kullandıklarım minik kaseler. Sürekli elimin altındalar. Normal boy emaye tabaklarımla da kahvaltı sofraları kurmayı çok seviyorum.

Emaye kaselerim ya da süzgeçlerim saksılık olarak görev yapıyor. Banyodaki emayelerimi ise deterjanları, tuvalet kağıtlarını ve el havlularını depolamak için kullanıyorum. Emaye sütlüğümü aldığım sevgili arkadaşım Duygu'nun tavsiyesi üzerine abajura dönüştürdüm.

Balkondaki emaye lazımlığım ise gerçekten de dönem dönem kuşlara yuvalık yapıyor. Anne ve yavru kuşu seyreden de benim bebeğim :)

Söylediğim gibi, evimiz gerçekten bir kuş yuvası.
Eğer siz de emayeleri seviyorsanız, toplayın annenizdekileri. Hep birlikte bulalım onları en güzel şekilde nasıl değerlendireceğimizi...

7 yorum:

Sanem dedi ki...

ne kadar zevkli, keyifli bir ortam yaratmissin selen'cigim bayildim ben, cok begendim.

Selen dedi ki...

Sanemciğim,
Hoşgeldin canim çok teşekkürler.

Berceste dedi ki...

Kuslara bakan minik kusu cok severim ben :)

Kuslara yuva olandan da benim vardi cocukken :)

Adsız dedi ki...

Herşey çook güzel diye düşünürken...en son minik kuş hepsini bastırıyor Selen....:)
Yaşasın,blogta sıra,kalbimin en çok attığı,o hepsi birbirinden güzel ,ortama müthiş sıcaklık veren sevimli objelere gelmiş..
Asıl önemlisi seçiciliğinle,hepsini uyumlu hale getirme zevkin..Bana bu objeleri seyretme şansı verdiğin için seni çook seviyorum canım..Duygu

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Emayelerin de Kus koleksiyonun gibi sahane, goz doldurucu, sicak bir yuvayinin tamamlayicisi...
Zevkine saglik

Selen dedi ki...

Dilekcim
Gercekten islevini yapıyordu yani lazımlık öyle mi? :)

Duygucum sayende sekillendi tum bunlar ve o guzel parcalara kavustum canim, iyi ki varsın

Pınarım sıra sende, projemizi gerçekleştirmek benim için buyuk bir zevk, sayfam için de çok guzel bir arşiv olacak. opuyorum cnm

Berceste dedi ki...

Eveeet :)) Eger sen de bir antikacidan aldiysan, daha once islevsel olduguna emin olabilirsin. Zira o devirde, hastanelerde bile bu tarz oturaklar kullanilmaktaydi!En az 40 yil oncesinden bahsediyoruz Selen. Yarim asira yakin!