15 Mart 2012 Perşembe

Hobi İşleri - Evdekilere Ufak Dokunuşlar III

BAHARAT RAFI

İkea, gezmekten en çok keyif aldığım dev mağazalardan biri. Tüm ürünleri güzel, kullanışlı. Tek dezavantaj oradan aldiğınız özellikle obje ve bazı mobilyaların size özel olma şansı yok. Aldığınız birşeyi her evde görme ihtimaliniz var. Bunun için kendi katkılarınızla size özel hale getirmeniz gerekiyor bu objeleri.

IMG_9104

Mesela size önceden de bahsettiğim ikea rafım. Anneanne-babaannelerimizin evlerinde görmeye alışkın olduğumuz tipte bir raf bu. Ben bu rafta emayelerimi seyretmeyi seviyorum. Sık sık da değiştiriyorum düzenini. Bu rafı sevgili kuzenim Serap, ben ve sevgili arkadaşım Duygu yakın zamanlarda aldık. Hepimizinki kendimize özel çünkü üzerindeki objelerimiz farklı. Resimlere bakınca hepimizdeki tavuk-horoz aşkını farkedeceksiniz. Bana bu merakı kuzenim ve Duygu bulaştırdı :)

Kuzenimin rafı:
IMG_4405

Duygu'nun rafı
duygu

Size asıl bahsetmek istediğimse ikea baharat rafım. Bekvam baharat rafı ham ağaçtan yapılmış kullanışlı bir raf. Tezgah üstünde fayansa rahatlıkla monte edilebilecek yapıda.

IMG_8263

Mutfak tezgahımdaki çay-kahve ve tuz için olan baharatlıklarım yaprak yeşili tonlarında. Sürekli kullandığım diğer baharatları da elimin altında bulundurmak ve teyzemin verdiği eski cam işi kavanozlarımı da görünür kılmak istiyordum. Bu sebeple geçen sene bu rafı aldığımda halamdan bir ahşap boyama projesi rica ettim :) Halacığım rafı tam objelerime uygun bir yeşile boyadı. Daha sonra da el emeği göz nuru minik çiçekleri yaptı. Rafım bana özel hale gelmiş oldu. Siz de böyle bir rafa ihtiyacınız varsa uygun renklere boyayıp desen yapabilirsiniz.

IMG_2687
Ya da beyaza boyayıp peçete ile desen yaratabilirsiniz. Tıpkı kuzenimin yaptığı gibi.
Umarım bu çalışmalar size de bir fikir verir...

12 yorum:

Atölye Beyaz dedi ki...

Merhaba Selen Hanım ben size söylemiştim bağımlılık yapar diye dimi?Bakın yine buradayım .Ne güzel fotoğraflar bunlar,rengarenk pırıl pırıl görünüyor her şey.Ben de bir emaye aşığı olarak,hep böyle bir raf hayal ediyorum.Maalesef Ankara'da çok bulunmuyor emayeler.İnşallah yazın pazarlarda bulup ben de böyle bir rafa sahip olabilirim.Ayrıca standart eşyaların böyle kişiye özel hale getirilmesinden de çok zevk alıyorum.Ellerinize sağlık.Hepsi birbirinden güzel yine.Sevgiler Çağla.

Selen dedi ki...

:) Çağla hanim ben de emayelerimin büyük çoğunluğunu son bir sene içinde topladım. İzmir, Alaçatı, Ankara'dan ve yurtdışından Ebay'den getirttiklerim bile oldu. Burada da Gitti Gidiyor bu konuda çok başarılı bir gözatın derim.
Çok sevgiler

Serap dedi ki...

Canım,
Rafları aldığımız günkü telefon trafiğini hatırlıyorumda :))) Hepimizinkide çok yakışmış yerine, sende,bende,Duygu da iyi günlerde kullanalım.
Ortaklaşa yapılacak ve yeni nice nice projelerimize ;)
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Serap hanım,
Kuzeninizi tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Selen'le,tabaklıkla başlayan,artarak devam eden paylaşımlarımız beni hep çok mutlu etti.
Bu raf, hiç aklımda yokken,mutfağıma renk oldu.Selen'e ve size,çok teşekkür ederim.:))
Çook sevgiler...
Duygu

Serap dedi ki...

Duygu cum,
Sevgili kuzenimle tanışmanıza bir şekilde vesile olduğum bu rafı iyiki keşfetmişim İkea da :)
Selen ile raf sayesinde başlayan paylaşımlarınız vasıtasıyla, bende içimdeki emaye aşkını senden de edindiğim değerli parçalarla ufak bir koleksiyona dönüştürdüm. Teşekkürler :)
Selen cim senden o kadar çok ve pırıltı ile bahsediyor ki,İzmir e ilk geldiğimde seni masalsı yerinde ziyaret etmeyi istiyorum.
Batum dan kucak dolusu sevgilerimle :)
Serap

Bu arada sen diye hitap etmem tamamen samimiyetimden ;)

Adsız dedi ki...

Serap'çım,
Ben de çok teşekkür ederim.İki kuzen ne güzelsiniz siz...
Ailenizi yavaş yavaş tanıma fırsatı buluyor,çok mutlu oluyorum..Umarım, Batum'dan birvesile buralara geldiğinizde,seni de tanıma fırsatı bulur,memnuniyetle güzel İzmir'imizin tadını çıkarabiliriz..
Serap'çım dedim,artık ben de samimiyim..Yaşasın:)
Çok sevgiler..
Duygu

Serap dedi ki...

Duygu cum,
Bir fırsat yaratıp Selen ve ben İzmir e gelsek, dediğin gibi birlikte oraların tadını çıkarırız gerçekten:)
Ne hoş ve bir başka olur keyfi değil mi Selen cim ;)
Batum dan tüm sevgilerimle...

Selen dedi ki...

oh oh keyfin alasını yaparız. sen bir dön bakalim kuzen belki küçük kadın Tuana'yı da alıp ce-e deriz Duygu'ya onu da alir Alaçatı yaparız. Ah ne güzel olur. Ya da Duygu'yu köy evinde ziyaret ederiz...

Adsız dedi ki...

ay...ne güzel olur,en çok ta,beni köy evimde ziyaret eder,mutlu sona yaklaştığımız şu aşamada,dekorasyon fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
A ,tabi Alaçatı'yı turlamadan da bırakmam sizi,şeytanın bacağını sizle kırmış olurum...
Sevgiyle,mutlu kalın güzellerim..
Duygu

Serap dedi ki...

Canlarım :)
İşte İzmir turunun olmazsa olmazları: Selen & Tuni& Duygu & Serap...
Öncelikle Duygu cumu ziyaret ve O'nu kaçırıp Alsancak, Alaçatı, Köy evi turları başlar. Nefis tadlar eşliğinde dekorasyon, horoz, antika üzerine bitmeyen keyifli saatler...
Mutlaka hayata geçirilecek bir plan gibi görünmüyormu sizcede, ne dersiniz ?
Selen cim ve Duygu cum kocaman öpüyorum ikinizide :)
Çoook uzakta olsamda aklım,kalbim, gönlüm sizlerle,sevgiler...

Selen dedi ki...

ben begendim planı. Tuniye de sorayım, bizi listeye yazın :)
opuyoruz kuzi muzi

Adsız dedi ki...

Bekliyorum kızlar..Selen'cim,Tuni'siz olmaz tabi.Çok ta özledim cimcimeyi...
Bu arada Serap'çım,en azından İstanbul planın var mı bu yakınlarda?
Çok öpüyorum..
Sevgiler..
Duygu