17 Nisan 2012 Salı

Antika Ferforje Yatağımız


Sonunda minik kuşumun yatağını sizlerle tanıştırıyorum. 2011 Ağustos'unda Ayvalık ziyaretimiz sırasında Giritli Antika'ya uğradık. Hakan'la önceden konuşmuştuk ve o gün elindeki ferforje yatakları deposundan getirecekti. İstanbul Horhor çarşısında siyah ferforje yataklardan görmüştüm ama farklı bir model istiyordum. O siyahları da çok beğeniyorum tabi ki ama Tuana'nın odasına siyah istemedim. Boyanabilmelerine rağmen bu sefer zoru seçeyim, uzaklardan gelsin ve farklı olsun yatağımız istedim :)


Önceden de yazdığım gibi bizim çift kişilik yatağımız da eski pirinç bir yatak. Tuana'ya da ilk düşündüğüm yine pirinç-ferforje bir yatak oldu. Denk getiremezsek diye de bir yandan ahşap yatakları da araştırdım. Hatta bir model beğendim bile. Ama Giritli Antika'yı ziyaretimiz sayesinde hayalime kavuştum. Sanki kendime yatak alıyorum değil mi? Tuana yerine ben heyecanlanıyordum.


Hakan'da iki model beğendik. Beyaz olanın baş parçası satılmıştı ve sadece ayakucu kalmıştı. Bu sebeple maviyi tercih ettik. Hakan yatağın bakımını yaptırdı, yine maviye boyattı ve son halini verdi. Tuana'nın odasına da çok yakıştı. Yatak gelince odasının takımı şifoniyeri de bana kaldı. Mutfakta İkea rafımın altında tezgah görevi görüyor şu anda (önceki yazılardan hatırlarsınız)

IMG_9628
(odanın eski hali)

IMG_8880

Misafirlerimizin yatması için hala Tuana'nın odasını kullandığımızdan kırmızı koltuğu odasından çıkartamadık. Bu sebeple oda daralmasın diye, malum oyuncaklar da biraz fazla olunca, şifoniyer benim oldu. Zaten mutfağa İkea'dan beğendiğim tekerlekli servis masasını alıp tezgah yapmak istiyordum. Bu sebeple benim de işim görüldü. Odada duvar süsleri sürekli değişiyor. Tuana'nın etkinlikleri de duvarda yer almaya devam ediyor.

IMG_9226

Tuana'nın odasında okuma lambası olarak İkea'dan siyah ayak ve bir şapka kullanmıştık (Odanın geniş açı fotoğrafında görebilirsiniz). Ama sizlerle paylaşmak için incelediğim English Home ürünlerini görünce dayanamadım ve bu abajuru aldım. Sanırım sonbahardaydı bu abajurların düz kumaş kaplamaları gelmişti ilk olarak. O zaman da çok beğenmiştim. Kısmet pembe çiçekliyeymiş. Mavi-pembe çiçekli arasında seçimi Tuana yaptı.

IMG_9202
Yine "Mağazalara Yeni Gelenler" yazımı hazırlamak için gezerken aldığım ortancalı minik sürahim ve saksılıklarım da çiçeklendiler ve yerlerini aldılar. Onları da hemen görücüye çıkartıyorum. İş almakla bitmiyor. Hayata geçmiş halini de görün istedim. Herkese iyi haftalar...
IMG_9228

17 yorum:

Serap dedi ki...

Selen cim,
Küçük kadınım Tuni ciğimin yatağı için sancılı bir dönem geçmiş olsada sonucu çok güzel oldu :) Emeğin kesinlikle gözardı edilemez, Tuni ciğim de güzel günlerde kullansın.
Bu arada EH mini sulakdan bende almıştım biliyorsun, son halini seninle paylaşacağım ;)
Anne & kız cicilerinizi keyifle kullanın dilerim...
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

selen hanım ; tuananın odası eski halide yeni halide harika olmuş.emeğinize zevkinize sağlık:)tuanacım çok şekersin... tedaylar harika zaten farkta burada.şanslı tuana; annesi yaratıcı, zevkli ...selen hanım bende hamileyim inşallah ağustosta bebeğimiz bize katılacak (3 kişilik çekirdek aile olucağız )benimde bir boş odam var inşallah sizin gibi cicili bicili şık bir oda yaratabilirim.odanız bana fikir verdi teşekkür ederim..tuanacım iyi güzlerde kullan odanı sevgiyle kalın.... özlem selvi...

Selen dedi ki...

Kuzencim eminim yine harikalar yarattin. Merakla bekliyorum..

Özlem hanim,
Hayırlı olsun şimdiden güle güle büyütün bebeğinizi. Tuana gibi bir aslan geliyor desenize. Beğenmenize çok sevindim. Biraz kalabalık ama şenlikli bir oda Tuana'nınki :) Yardımcı olabileceğim birşey olursa her zaman mailimden ya da blogdan bana ulaşabilirsiniz. Cok sevgiler

Adsız dedi ki...

selen hanım,harıka bır oda olmus cok begendım...sıtenızın yenı takıpcısıyım...cok buyuk bır keyıfle blogunuzu takıp edıyorum...englısh home da sızın blogunuz sayenızde kesfettım...harıka urunler var bunun ıcınde tesekkur ederım...gecen gun pecetelıkte aldıgınızı da soylemıstınız...cok merak ettım nasıl bır pecetelık dıye...fıkır olması acısından sakıncası yoksa onlarıda bızımle paylasırmısınız...
sevgılerımle
arzu

Adsız dedi ki...

selen hanımcım; samimiyetiniz için teşekkürler...sevgiyle kalın

özlem selvi...

Adsız dedi ki...

Süslü kızlar sizii...
Selen'ciğim o kadar sıkı takip etmeme rağmen kısa sürede çok güzel objeler eklenmiş Tuniciğim odasına...
Yatak,mobilyalar,bank,sepetler,abajur,yastıklar ,duvar stickerları,hepsi birbirinden neşeli,özenli ve uyumlu ..
Sağlıkla,ailece güzel günler paylaşmanız,her bir objenin keyfine her daim varmanız dileği ile...
Sevgilerimle.
Duygu

munevver dedi ki...

Selen, yatağın yönünü mu degistirdin? Sanki pencereye paralel gibi hatirliyorum. Bu şekilde biraz daha yer olmuş ortada. Pek güzel masallah.Tuni Hn.yetişiyor sayende.Zevkli zevkli...Kelebekli hatun. Çocuk olasım geldi.

Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

duvar stıkerlarını cıkartmak ıstedıgınızde nasıl cıkartıyorsunuz duvarda ız kalmıyormu...pratık bır bılgınız varsa bu konuda paylasırmısınız
tesekkurler zehra akbulut

Selen dedi ki...

Arzu hanım merhaba hoşgeldiniz,
Peçetelik diye peçete halkasını kastetmiştim. English Home da bu sezon tığ işi olanlardan. Bir sonraki yazımda English Home dan aldığım tüm peçete halkalarımı da fotoğraflayacağım sizin için. Sevgiler

Özlem hanım ne demek...

Duygucum,
Sen bize gel de Tuni hanımla oynasın Çağan... Ah keşke aynı şehirde olsak..

Munevver anneanneciğim :) evet doğru hatırlıyorsunuz. Çevirdik yatağı. Pencere kenarına geçerken birkaç kez kafa toslandı rafa :) bunun üzerine değiştirdik. Gelin Tuana odasında misafir ağırlamayı çok seviyor :)

Merhaba Zehra hanım,

Normalde duvara birşey takarken Uhu ya da Faber'in hamurunu kullanıyorum. Sadece kelebek stickerlarımızı Amazon dan getirtmistim Tuana dogmadan. Henuz hiç çıkartmadık ama bu yaz badana olacagindan mecbur çıkartmayı deneyeceğiz. Aldığımda rahatça çıkartılıp yeniden takılabileceği yazıyordu ama malum 3,5 sene oldu. Denediğimde paylaşırım. Umarım başarılı oluruz. Sevgiler

Adsız dedi ki...

selen hanım,cok tesekkur ederım ılgınızden dolayı...
sevgılerımle
arzu

Berceste dedi ki...

Gule gule, mutlu mesut yatsin yataginda kucuk prenses :)

Ben ilk halini gorsem, hayatta yatirmam cocugu buraya derdim herhalde, ama oyle bir donusum gecirmis ki, inanilmaz guzellesmis! Nasil bu hale getirdiler Selen? Soruyorum zira kayinvalidemlerde coook eskiden kalma princ bir yatak var. Ona el koyma niyetindeyim :) Ama bozulmus cogu yeri. Yenileme nerede yapilir, nasil yapilir ogrenmem gerek...

Tuana dusmesin diye yan parcalar gelecek diyordun. Tek parca gelmis sanirim cok s1k ve guzel olmus. Yatagi duvara dayamakla da cok iyi etmissiniz. Hem yer acilmis, hem de ikinci bir dusmeye karsi parca kullanmak yerine duvar o isi halledivermis, yeterki bizimki gibi gidip toslamasin! Bizim bocuk resmen 360 derece geziniyor yatagin icinde!

Mutlu Eller dedi ki...

Güzel bloğunuzu yeni keşfettim, geç oldu sanırım...
İzleyici olmak istedim ama gerçekleştiremedim. Bir şekilde kaydettim bloğunuzu artık.
Yatak değerlendirmeniz çok hoş olmuş, tebrik ederim:)

Selen dedi ki...

Dileciğim,

Ayvalık biraz uzak kaçar :) Yenileme ve onarım işini Aksaray Horhor çarşısında yaptırabilirsin. Önce gidip bir sorulur kim yapar diye sonra zaten onlar araçla gelip alıyor ve bitirince bırakıyor da. Tabi parayla :) Bizim büyük yatağı da ilk teyzem verdiğinde tekrar beyaza boyatıp pirinçlerini parlattırmıştık.

Yan parçayı da evet tek bıraktık. Alçaktı sadece. Bakırköy'de bir ferforjecide yülselttim. Hakan boyasını yollamıştı boyattık onunla. Okulun yorgunluğundan pek dönmüyor Tuana ama yine de iki tarafa da o gördüğün kare yastıkları diziyoruz. Duvar kadar demire çarpma riski de var malum :)

Selen dedi ki...

Dilekciğim olacaktı. K kaçmış benden :)

Selen dedi ki...

Merhaba Semi,
Hoşgeldiniz. Sağdaki takip bölmesine mailinizi yazarsanız yazı haberleri geliyor ama bazen bir gün gecikmeli olabiliyor. Beğenmenize sevindim. Çok da geç değil fazla olmadı blogu açalı :) Ben de size geldim az önce. Sanırım ortak zevklerimiz var. Detaylı incelemem lazım :)
Sevgiler

ayşenur dedi ki...

merhaba ortancalı sürahi ve son resimdeki saksılar nereden çok beğendim güle güle kullanın

Selen dedi ki...

Merhaba Ayşenur,

İkisi de English Home'dan.. sevgiler