10 Nisan 2012 Salı

Ev-deko-dönüşüm Projeleri - I

Sevgili blog dostlarımın beni böyle bir blog açmam konusunda teşvikleri sırasında ortaya çıkan bir de projemiz vardı. Benim gibi bu işlere meraklı Yasemin ile birlikte herkesin evine el atar olduk. Önce Fadime'nin salonunu kurcaladık :) Daha sonra Pınar'dan bana yeni bir proje geldi. Evinin girişine bir bank istiyordu. İşim bu ya hemen araştırmaya başladım. Araştırmalar gizli devam etti. Zira kızlara da tamamlanınca süpriz yapacaktık.

IMG_4393

Daha önce sizlere kızımın antika ferforje yatağının hikayesini yazacağımı söylemiştim. Yatağı aldığımız antikacının hikayesi Pınar'ın projesini de ilgilendiriyor. Projeyi başarıyla tamamlamışken önce bundan bahsetmeyi uygun gördüm. Bence ortaya çok güzel bir çalışma çıktı.



Araştırma yaparken aklıma, yazın kızımın yatağını aldığımız Giritli Antika'da gördüğüm eski Rum kapılarından yapılan banklar geldi. Bu bankların yanında sadece ahşaptan üretilen banklar da vardı. Giritli Antika'nın sahibi Hakan'ın bize yolladığı alternatifler arasından Pınar ile seçimi yaptık. Renk tabi ki beyaz olacaktı. Duvarda ortancalı tablolar Tepe Home'dan alınmış ve hazırdı. Bankı da seçtiğimize göre sadece Pınar'ın istediği ortancalı yastıklar eksikti. Ortancaları çok sevmişti Pınar ve ortanca temalı bir giriş yaratmak istiyordu. O yüzden ben de ortancalı ne görsem dikkatle bakmaya başladım.



Pınar daha önce English Home'da ortancalı yastıkları görmüştü fakat sorduğunda tükenmişti. Geçen hafta, benim bir önceki yazımda bahsettiğim ortancalı metal sürahilere bakmak için English Home'a gittiğinde ise yastıkları buldu. Çok sevindik..
Bank geldi, yastıklar konuldu. Şimdi tek eksik sürahide yer alacak ortancalar..



Sizlerle bu dönüşüm projelerimizin ilkini paylaşmak istedim. Belki sizlere de ilham verir. Aşağıda antrenin önceki ve sonraki halini de görebilirsiniz. Farkı farkedin, siz de beğeneceksiniz :) Projelerimizin devamı da gelecek..

IMG_4627
09-IMG_4689-001

Yolunuz Ayvalık'a düşerse mutlaka Giritli Antika'ya da uğrayın. Hem antika mobilyalar hem de antika görünümlü eskitme ama yeni mobilyalar mevcut. Kızımın çok severek aldığım yatağını da Hakan'da bulduk. Daha önce Horhor'u dolaşmış ama içime sinen birşey bulamamıştım. Tuana da yatağını çok sevdi. Umarım büyüdüğünde de benim gibi eskiye meraklı olur ve yatağını keyifle kullanır. Onun hikayesi de bir sonraki yazıda gelecek...

9 yorum:

Berceste dedi ki...

Senin eski dediklerin eski gibi degil ki Selen. Yeniden daha yeni ve gunumuze pek guzel uyarlanmis haldeler. Eski olduklarini, eskiciden alindiklarini anlamak pek mumkun degil.

Pinar da gule gule kullansin cicilerini :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Selen elinin degdigi evleri güzelleştirme herseyden önce anlam kazandırma yetisi var sende. evimin en sevdiğim kosesi girişi artık :) sedirimde kitap okuyup Nete giriyorum, oda gibi oldu bana sayende

Selen dedi ki...

Pinarcim,

O zaman ne mutlu bana... Gelince ben de keyif yapacağım orda :)

Berceste dedi ki...

Pinar, sen koltuk takimindan vazgec, bunu al oraya :) Karakteri kuvvetli bir kose oldu zira :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Dilek aynen öyle karekteri cok güçlü, cok hoşuma gidiyor bu da, sıradanin dısında, anlamı, hikayesi ve karekteri var.

Unknown dedi ki...

buraya etaminden ortanca cicegi lazim ;) bu arada bu fotografi ve digerlerini pinlemek istedim ama senin blogun izin vermiyor selencigim, daha once konustugumuz icin haber vereyim istedim. sevgiler
sanem.

Selen dedi ki...

Sanemcim,
Nasıl yapılabileceğini biliyorsan bana anlat da ayarları değiştireyim. Pin'lenebilir olalım :)
opuyorum

Berceste dedi ki...

Selen,

fotograflar buyutulemiyor, acilamiyor, Flickr'a gidiyor ama gorme iznin yok diyor, gorulemiyor. (daha once de soylemistim sana hani) Bu sebeplerle PIN lenemiyor da olabilir.

Selen dedi ki...

hmm olabilir Dilek,
bu konuyu inceleyecegim :)