24 Nisan 2012 Salı

Kuzenimin Hobi İşleri

Evet kuzenime baskıya başlıyoruz hep birlikte. Genç yaşta emekli olduğundan beri kendini hobi işlerine verdi. Ahşap konusunda oldukça uzmanlaştı. Yaptıklarını bizzat seyretme şansım olduğundan önünde saygıyla eğiliyorum :) Şu anda Batum'da yaşıyor ve orda bile çalışmalarına devam ediyor. Ben de buradan olabildiğince malzeme desteği veriyorum. Yaptıklarına bir bakın ve bir hobi blogu açması için ona baskıya başlayalım.

Selen cime 003 Selen cime 006
Kuzenimin de izniyle sizlerle son yaptıklarını paylaşmak istedim. Çünkü ben bunlara bayıldım. İlk olarak bana yaptığı kutularla başlayayim. Daha önce kendine de yaptığı konserve kutularını değerlendirme projesiydi bu. İçindekini bitirince hepimizin hemen attığı bu kutuların nasıl güzelleştiğine bir bakın. Önce kırmızı/beyaza boyayıp beğendiğimiz resimlerin çıktılarını yapıştırdı (dekupaj tutkalı ile). Sonra da puantiyelerini yaptı.
horoz teması 1 Horoz teması 3
Diğer çalışma ise kuzenimin de çok sevdiği ve Duygu'yla birlikte onun da bana bulaştırdığı horozları içeriyor. Sürahi / sulak size tanıdık geldi mi? English Home'dan aldığım sürahinin suda bekletilip kağıdı soyulmuş ve boyanmış hali :) Boyamadan önce glass medium sürmeniz gerekiyor. Daha sonra istediğiniz renge boyuyorsunuz. Kuzenim horoz-tavukları peçeteden aldı. Peçete tutkalı ile istediğiniz figürü yapıştırıyorsunuz. Tepsi de önceden aldığı içinde sadece yazısı olan bir tepsi. Yine tavuk-horozu ve kareli deseni peçeteden uyguladı.
 
Gitmeden Tuni hanıma da bir hediye yapmıştı. Yatağının kenarına astığımız bu tahta kalp yeni abajuruyla da çok uydu. Abajurun önündeki köşesi görünen İkea çerçeve de kuzenin sayesinde peçetelerle süslendi.
IMG_0150
Ben de kuzenim buradayken bir hevesle onun yaptıklarından esinlenip bu panoyu yapmıştım. Şu anda mutfağımı süslüyor. Kepçe ve kevgirse Tuana'nın oyuncaklarından kaptıklarımdan :)Bu çalışmada da dekupaj tutkalıyla çıktıları yapıştırdım ve özel hamur ile boyutlandırma yaptım. Umarım beğenmişsinizdir...

16 yorum:

Yasemin dedi ki...

benimde bole suslenmis bi panom var :) birileri tarafindan ypilmis :))) atolyemde sevgiyel sergiliom kendisini :))

Mutlu Eller dedi ki...

Hepsi çok güzel çalışmalar, marifetli bir kuzen, sevgiler benden:)

özlem selvi... dedi ki...

yaratıcılık harika şeyler.selen hanım ....

Adsız dedi ki...

calısmaların hepsı bırbırınden guzel...cok begendım...ellerınıze saglık...
zeynep

Adsız dedi ki...

Serap'çım,
Biliyordum da, bu kadar marifetli olduğunu tahmin etmemiştim..
Klasik boyamaların çok dışında,gerçekten başarılı uygulamalar..Renkler,desenler içimi açtı...
Selen'ciğimin tavsiyesi,blogla beraber ,satışa da başlarsanız çok sevineceğiz.
Fırsat bu fırsat belki koleksiyonumuzu genişletir,bizim horozlara arkadaş edindirmiş oluruz.
Çook sevgiler..
Duygu

Zeynep'in Evi dedi ki...

Çok cici hepsi..abajurla uyuma bayıldım ben..

Selen dedi ki...

Güle güle kullan Yasom, tüm muffinli objeler benden sana...

Semi çok teşekkürler, sevgiler

Özlem ve Zeynep çok teşekkürler (hanımı kaldırdım artık :) )

Duygucum, dimi ama.. söyle valla kuzene. O bir dönsün buralara da sana özel çalışmalar yaparız biz horozlu :)

Zeynep merhaba, anajurla uyumu ben de çok sevdim. Tamamen tesadüf oldu. Kuzenimin kızıma yakıştırdığı desenin çok benzerini abajurlara yapmış English Home ve Tuana da kendi pembesini beğenip seçti :)

Serap dedi ki...

Sevgili Kuzenim,

Sayende aldığım bu iltifatlar ile blog yazma konusunda ciddi ciddi düşünür oldum :)

Semi,Zeynep,Özlem, Duygu cum... payıma düşen güzel yorumlarınız için hepinize çok çok teşekkür ediyorum :)

Duygu cum,
Harika yorumların için çok teşekkürler canım. Bu arada senin satışları beklemene hiç gerek yok,yeter ki iste :)Ayrıca ben dönünce sanada horozlu bir tema çalışalım mutlaka.

Hepinize Batum'dan kucak dolusu sevgilerimi yolluyorum :)

Berceste dedi ki...

Selen'in kuzeni, Selen'in kuzeni, eh bekliyoruz yeni cicileri, blogundan, kendi dilinden. Hepsi pek guzel gorunmekte buralardan. Batum manzaralari esliginde kim bilir ne guzel seyler gelir senden :)

Yaso, sen de yuzunu goster bize o zaman o panonun :) Oyle benim de var demekle olmazzzz...

Selen'im, cok cici hepsi, gule gule kullan.

Selen dedi ki...

Dilekcim,

Yaso'nun atolyesindeki dekor degisimini de yayinlayacagiz yakinda. o zaman panoyu da gosterelim soz :)

Serap dedi ki...

Sevgili Dilek,

Çok teşekkür ederim :) Bu güzel yorumlara dayanamayıp pek yakında blogumu açacağım, hobi cicilerimi ve yeni izlenimlerimi sizlerle yeni bir ülkeden paylaşacağım. Şu sıralar taşınma telaşındayım.

Batum dan sevgiler :)

Be-Dest dedi ki...

Selencim, sayende Serap'ın yaratıcı ellerinden çıkanları görmüş olduk. Hepsi birbirinden güzel, bayıldım. Blogunu dört gözle bekliyorum Serapcım:)
Alaçatı'dan sevgiler herkese...
Destina

Serap dedi ki...

Destina cım,
Çok teşekkür ederim :)senin, sizlerin teşvik edici yorumları ile en kısa zamanda blog açıp yaptıklarımı sizlerle paylaşmayı arzu eder oldum :) Bir an önce şu sancılı yer değişimi dönemi gerçekleşsinde...
Sevgilerimi gönderiyorum Destina cım :)

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Selen yazılarını aaaaaaaaaaaaaa diyerek okuyorum. Bu aaa şaşkınlık a'sı oluyor. Sen ne marifetliymişsin. Kuzenin de öyle, o da bir blog açsın lütfen. Senin yaptıklarını beğenilerini okurken görürken aldığımız feyzi almaya onunkilerde katılaraktan devam edelim.
Şu peçete transfer olayını bloğunda resimli uygulamalı anlatıversen olabilir mi? Çok sevaba girersin bak. Biz de yapabilelim şu işi. Çok imrendim ben şahsen.

Selen dedi ki...

Pinarcim,
ben sana uygulamali anlatirim.. pecete isi cok basit. kolayca yaparsin merak etme. sen sec guzel pecetelerini projelere başlayalım..
opuyorum

Berceste dedi ki...

Aaaa Pinar'a ozel olmaz ama, ben de isterim ben de! Sen buradan yaz bence.