4 Ağustos 2012 Cumartesi

Dekoratif taşlar...

İlk kez 11 sene önce tanıştım taş boyama fikriyle. İngilizce kursu için gittiğim yurt dışında bir kitapçıyı gezerken taş boyama üzerine bir dergi görüp almıştım. Oradaki birkaç projeyi de hayata geçirdim o zamanlar. Daha sonra halam sayesinde ahşaba peçete kaplamayı öğrendim. Halam bu yöntemi taşlara da denedi ve baktik ki çok güzel oluyor ben de işin kolayına kaçıp boyamak yerine peçeteleri kullanmaya başladım.

Peki bu taşlar ne işe mi yarıyor? Yazlıkta kapıların çarpmasını, gazetelerin uçmasını önlüyor. Ayrıca çok da dekoratif. Hazır yazlığa gelmişken hepsini fotoğrafladım. Bu arada küçük taşları da aynı şekilde boyayıp ya da peçete kaplayıp arkasına magnet yapıştırarak hoş bir hediye haline getirebilirsiniz. Aldığım dergide çilek, hamburger, vs şeklinde boyanıp tabaklara dekor yapılmışları bile vardı. Hayal gücü sınır tanımaz...

Aldığım dergiden fikirle boyadıklarım :
(en beğendiğim boyamam bu kartal) IMG_2330
IMG_2374
IMG_2373
IMG_2371
IMG_2340
IMG_2329
IMG_2325
IMG_2324
IMG_2323
IMG_2321
Kendi uydurduğum desenler :
IMG_2372
IMG_2369
IMG_2368
IMG_2339
IMG_2326
Peçete kapladıklarım :
IMG_2375
IMG_2370
IMG_2367
IMG_2366

8 yorum:

Serap dedi ki...

Selen cim,

Bu güzel taşları yeni görme fırsatım oldu, hepside çok güzeller :)
Bende Batumda başladığım taş işlerime Alushta da devam ediyorum. Diyorum ya sonsuz craft kaynağım taşlar ;)

Sevgilerimle öpüyorum.

Selen dedi ki...

Kuzencim,
Bu yaziyi yazarken yeni bir proje de geldi aklima. Bakalim en kisa zamanda hayata gecirecegim... Opuyorum

Berceste dedi ki...

Çok şirinler, eline sağlık. Ben de çilek şeklindeki taşları bahçe ile ilgili bir web sitesinde görmüştüm. Çilek ekilmiş yerlere bırakmışlar bol bol. Kuşlar gelip onları tırtıklamaya çalışıp da başarılı olamayınca, esas çilekleri yemekten vazgeçiyorlarmış :)

Mutlu Eller dedi ki...

Cok düzgün olmus hepsi, hangi boya ile boyadin?
Biz cocuklarla boyadik gecen yil ama elimizde parmak boyalari vardi. Onlari kullanmislardi:)

Selen dedi ki...

Dilekcim
Gerçekten böyle bir işe yaradığını da bilmiyordum. Korkuluk görevi görüyor taşlar desene :))

Semicim,
İlk kartal ve kedinin birini yağlıboya ile boyamıştım ilk deneyimimdi ama çok zor kurudu. Diğerleri ahşap boyamada da kullanılan su bazlı akrilik boyalardan. Üstüne de tri metal vernik diye birşey var ondan vernik sürdüm.
Sevgiler

Zeze dedi ki...

Merhabalar !

Tatlı bir blog, kuş temasını pek sevdim.

Anlaşılıyor ki dekoratif eski eşyalara karşı bir ilginiz var. Yakında gerçekleşecek olan www.bukacparaeder.com projesi hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum. E-mail adresinizi almam mümkün mü?

elifkurdesoglu@gmail.com

Berceste dedi ki...

Selencigim, baktim simdi kayitlarima, o taslari sana Mayis ayinda gondermisim :) Sen altlarindaki yaziyi gormedin muhtemelen, sadece bakip gectin, sen gorsellikle, ben bahceyle ilgilenince algida secicilik olmustur :P

Selen dedi ki...

Dilekcim aynen dedigin gibi ben desen incelemesi yapmistim. yaziyi da muhtemelen okumus ve unutmusumdur. biraz hafiza kitligi var biliyorsun ki :)
sevgiler