11 Şubat 2012 Cumartesi

Be-Dest

Alaçatı'da yaptığımız tatilde, bahsettiğim gibi Be-Dest'i gezme şansım oldu. İlk gittiğimde kapalı olunca çok üzüldüm. Otelimiz merkezden uzaktı. O yüzden mümkün oldukça çocukları kocalara bırakıp arkadaşımla Alaçatı'ya kaçtık. Neyse ki ikinci gidişimizde, Destina ile tanışamasam da, Bedest'te her eski anıyı yüzümde bir tebessümle seyredip ve alışveriş yapabildim. Sonradan sevgili Destina ile bolca yazıştık. Çok tatlı dilli, sıcak birisi. Aynı zamanda Raspa Tasarım Atölyesi isimli mobilya ve aksesuar üzerine çalışan bir yerleri de var. Gördüğüm kadarıyla muhteşem şeyler yapıyorlar.
IMG_5815
Tatlı bebeğim Tuana da hem antikalara bakarken hem de fotoğraf çekerken sabırla beni bekledi. Kapıdan uzanıp şirinlikler yaptı bana...
IMG_5792
Destina bu küçücük dükkana o kadar güzel parçalar sığdırmış ki.. Şimdilerde daha büyük bir yere geçme heyecanını yaşıyor. Aşağıdaki resimdeki horozlar da kendi tasarım ve yapımı. Horozların yanındaki abajur da benim kaptıklarımdan :) Boyanmış bir gaz lambasının abajura dönüşmüş hali.
IMG_5793

IMG_5801

Eğer yolunuz Alaçatı'ya düşerse Be-Dest'e mutlaka uğrayın derim..

13 yorum:

Be-Dest dedi ki...

Antikalar...Eskiler...Emayeler...Kırmızılar... Horozlar...Kuşlar...Saatler... Paylaşacak ne çok şeyimiz var değil mi? Ama hepsinin başlangıcı dostluk ve sevgi değil mi Selenciğim? İyi ki yollarımız kesişti...İyi ki varsın...Sevgi ile kal her daim...Yüreğine sağlık...Sevgi Günün de kutlu olsun bu arada:)

Selen dedi ki...

Destinacığım,
Günümüz kutlu olsun. Dostluğumuz, paylaşımlarımız hep devam etsin.. Çoook sevgiler

serap dedi ki...

Sevgili kuzenim,
Horozlardan ekoseli olanıda sayende ben horoz koleksiyonuma kattım.
Sağol Selen cim, ellerine sağlık Destina :)
Sevgilerimle,

Selen dedi ki...

Kuzencim,
Evet sen de nefis bir parça kaptın valla. Sen henüz kendisini göremesen de evinde seni bekliyor :)
öpüyorum

Be-Dest dedi ki...

Serapcım memnun oldum:) Horoz koleksiyonunu büyütmen dileği ile...Sevgiler

serap dedi ki...

Teşekkürler Destina cım :) Yeni horoz figürlerinden edinmek benim için herzaman keyif olacak. Sevgilerimle...

serap dedi ki...

Evet Selen cim :( en kısa zamanda gelip hepsini görmek istiyoruuum. öpücükler

tubiş dedi ki...

merhaba alaçatı da antika pazarı hangi gün kuruluyor acaba?

Be-Dest dedi ki...

Sevgili Tubiş,
Geçmiş yıllarda Alaçatı'da antika pazarı Merkez Cami etrafında haftasonları kurulurdu. Şimdilerde kurulmuyor çünkü yerleşik antikacı dükkanları var. Özellikle Hacımemiş mahallesi bu konuda güzel gelişiyor. Bu arada her ayın belli bir günü kurulmasını düşündüğümüz antika pazarı için çalışmalarımız da sürüyor... Urla'da her ayın son pazar günü kurulan Sanat ve Antika Pazarı var, tavsiye ederim. Ben de katılıyorum.
Sevgiler...

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Selen sen bizi illa Alaçatı'ya göndereceksin yani,ruhum dinlenecek hissediyorum gidersem orada gezikdikçe, havalar çok fazla ısınmadan gitmek gerek...tekrar teşekkürler Bedest i bize tanıttığın için, iyi ki açtın bu bloğu sen. sıkı takipçinim artık:)

Serap dedi ki...

Sevgili Destina,
Haftasonu kısacık İstanbul ziyaretim oldu, heyecanla evdeki paketlerimi açtım veeee Horozuma kavuştum :) Nasıl güzelmiş, fotoğraftakilerden çok daha sevimli ve neşeli, bayıldımmm.
Ellerine sağlık, sana ve Selen cime tekrar teşekkür ediyorum.
Sevgilerimle,

Be-Dest dedi ki...

Serapcım, keyifli günlerde kullanman dileğiyle... Her sabah sizi neşe ile uyandırsın:) Belki ileride yanına şirin bir eş de gelebilir:)
Alaçatı'dan sevgiler

Serap dedi ki...

Destina cım,
çok teşekkür ederim, sevimli horozumun yanına eş olabilecek her türlü alternatife açığım, zira yalnız kalmasını bende hiç istemiyorum ;)
Batum dan kocaman sevgilerimle...