20 Ağustos 2012 Pazartesi

Mutfak Dolabı ve Yenilikler

Sonunda iki-üç senedir istediğimiz mutfak dolabı (ispenç) geldi yerini buldu. Sayfada da yazmıştım. Hep bu dolaplardan beğeniyorduk annemle. Ama kuş rafımızın altına bir büfe mi olsa yoksa böyle bir mutfak dolabı mı karar verememiştik.

Untitled
Önce yaptırdığımız rafa İstanbul'dan gelen kuşlar yerleşti. Altına, hasır koltuk ve komidin kaldırılarak, kısa bir büfe düşünüldü. Bu noktada imdadımıza yine Giritli Antika yetişti. Geçen sene Tuana'nın yatağını aldığımız Hakan'a mail attım hemen. O da elindeki dolapların resimlerini gönderdi.
  Untitled
Bu beyaz patineli eskitme antika dolap hemen hoşumuza gitti. Durum böyle olunca da uygun bir zaman bulup gerçekten görmeye, koklayıp dokunmaya gittik eskilere. Gerçeği fotoğrafından daha da güzeldi. Hemen karar verdik. Tabi kuşlu raf yerinden çıktı ve annemlerin yazlığına asılmak üzere ayrıldı.
Untitled
 Dolabın yüksekliği tam koyacağımız yerdeki kirişle aynı olduğundan Hakan çok az bir kısaltma yaptı. Dolabımız geldi, yerine cuk oturdu :) Tv sehpası pek minyatür kaldı yanında. Annem zaten kendi yazlığına bir tv sehpası istiyordu. Önümüzdeki yazın programına da bu tv sehpasının oraya taşınıp bu eve de mutfak dolabına uygun bir tv sehpası yaptırılması alındı.
Untitled
Büyük bir keyifle vitrin kısmını yerleştirdim. Emayeler yerini aldı tabi ki. Ayrıca birkaç kuş, anneannemden kalan fincanlar da oradan bize bakıyor şimdi.
Untitled
Bu askıyı da geçen sene English Home'dan almıştım. Üzerini dekoratif periler, askılı süsler ve mumluklar süslüyor.
Untitled
Yirmi gündür yazlıkta olunca eksikleri tamamlamak da şart oldu tabi. Yukarıda üç tane yatak odası var. Biri Tuana hanımın odası. Buraya geçen sene İkea'dan bu dekoratif rafı alıp takmıştık. Şimdi rafı benim çocukluğumdan kalan bebekler, okul çantam ve Tuana'nın oyuncakları süslüyor. Altında da Tuana sekiz aylık olana kadar kullandığımız minicik beşiği var. Belki tekrar lazım olur diye :) bekliyor.
Untitled
Diğer iki yatak odasında pencere önünde girintili kısımlar var. Bu bölümler tam şifoniyer koymalık. Bir odada koltuk var bu bölümde. Diğer odaya ise bu sefer İkea (evimizin herşeyi)'dan bir şifoniyer alıp kurduk eşimle. Yerine de tam oldu. Şimdi kalmaya gittikçe götürdüğümüz eşyaları koymak için de kullanışlı olacak.
Untitled
Son olarak da bir tanıdığımızın eskiyi çok sevdiğim için hediye ettiği taş ayna duvarda yerini aldı. Aslında biraz bakım istiyor ama ben bu eski halini çok sevdim ve öylece astım yerine.

İyi bayramlar...

9 yorum:

Yasemin dedi ki...

Bufe ve ayna!!! Bayildddiiimmmmmm

Selen dedi ki...

Sagol yasommmm... :)

Serap dedi ki...

Selen im,

Hepside çok güzel, senin himayende yeniden hayat bulacaklar :)
iyi günlerde kullan canım...

*ayna İst. a gitmiyor galiba ;)

öpüyorum

Selen dedi ki...

Evet kuzencim
Yazlikta kalmaya karar verdi ayna oraya daha cok yakismis :)))

Serap dedi ki...

Evet yerinde çok güzel duruyor... iyi günlerde,keyifle kullan Selen cim.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Selen'cim,
Geç kalıyorum blog u turlamaya..:(.Şimdi gördüm...Ayna ve ispenç..mükemmel...güle güle kullan canım...Eminim daha birçok şey yavaş yavaş senin zevkinle iyice harmanlanıp,daha da güzelleşecek...Devam.....
Öpüyorum çook...
Sevgiler...
Duygu

Selen dedi ki...

Duygucum
Senin de desteginle guzellesiyor kendi hakkini da yeme. İyi ki serabim ve sen varsiniz ;)

özlem selvi dedi ki...

merhaba selen ; askıdaki figürler harika :)) yazını yeni okuyabiliyorum
ali ardamız dünyaya geldi bayram hediyesi oldu bize:) bulduğum ilk fırsatta sitene bakmak iyi geldi ...

Selen dedi ki...

Ozlemcim, hosgeldi ali arda, minik bayram sekeri. Umarim ikiniz de cook iyisinizdir. Ben de sana attigim maile cevap cikmayip hic yorum da gelmeyince tahmin ettim. Gule gule buyutun minik kusu cnm.
Opuyorum, sevgiler...